گلدمن پیشبینی قیمت طلا برای سال ۲۰۲۵ را افزایش داد
در روز پنجشنبه، نرخ طلا شاهد صعودی بیسابقه بود، زیرا سرمایهگذاران در بحبوحه افزایش وخامت مناقشات تجاری بینالمللی ناشی از اعلام تعرفههای جدید خودرو توسط ریاست جمهوری ایالات متحده، دونالد ترامپ، به این فلز گرانبها روی آوردند.
در ساعت 11:30 صبح به وقت ET، بهای طلای نقدی با 1.2 درصد افزایش به 3,055.87 دلار در هر اونس رسید، پس از اینکه پیشتر به اوج جدید 3,059.48 دلار رسیده بود. معاملات آتی طلای ایالات متحده با 1.5 درصد افزایش به 3,068.80 دلار در هر اونس رسید و رکورد بالایی را نیز به ثبت رساند.
به گفته Bob Haberkorn، استراتژیست ارشد بازار در RJO Futures، با توجه به ابهامات موجود در بازار ناشی از برنامههای تعرفهای ترامپ، به نظر میرسد به زودی شاهد رسیدن قیمت آتی طلا به سطح 3100 دلار باشیم که عامل اصلی این صعود، افزایش تقاضا برای خرید داراییهای امن تلقی میشود.
همزمان با افت سهام شماری از بزرگترین شرکتهای خودروسازی در سطح جهان، بازارهای بورس بینالمللی نیز روندی نزولی را تجربه کردند.
به دنبال اعلام هفته گذشته فدرال رزرو مبنی بر عدم تغییر نرخ بهره اصلی و احتمال کاهش آن در ادامه سال، سرمایهگذاران در انتظار انتشار شاخص هزینههای مصرف شخصی (PCE) آمریکا در روز جمعه هستند تا بر اساس آن، چشمانداز کاهش بیشتر نرخ بهره را ارزیابی نمایند.
هابرکورن اضافه کرد: «در صورتی که شاخص PCE بهتر از انتظارات منتشر شود، میتواند سیگنالی مبنی بر افزایش پتانسیل قیمت طلا باشد، زیرا فدرال رزرو با آسودگی بیشتری میتواند کاهش نرخ بهره را آغاز کند.»
برآورد گلدمن
همزمان با ثبت رکورد جدید برای طلا، تحلیلگران گلدمن ساکس مجدداً پیشبینی قیمت این فلز گرانبها را افزایش داده و اکنون پیشبینی میکنند که تا پایان سال جاری میلادی به سطح 3300 دلار در هر اونس برسد.
به گفته Lina Thomas و Daan Struyven، تحلیلگران گلدمن، این پیشبینی جدید، بازتابدهنده افزایش قابل توجه خرید طلا از سوی بانکهای مرکزی است که برای سه سال پیاپی بیش از 1000 تن طلا خریداری کردهاند و به نظر میرسد این روند در سال 2025 نیز تکرار شود.
با استناد به خرید قوی از سوی بانک مرکزی، تیم گلدمن پیشتر در سال جاری میلادی، یک مرتبه هدف قیمتی خود در انتهای سال را افزایش داده و در اواخر ماه فوریه، آن را از ۲۸۹۰ دلار به ۳۱۰۰ دلار به ازای هر اونس رسانده است.
توماس و استرویون در یادداشتی اظهار داشتند: «بانکهای مرکزی، به ویژه در بازارهای نوظهور، از زمان مسدود شدن ذخایر روسیه، میزان خرید طلای خود را از سال ۲۰۲۲ تقریباً پنج برابر افزایش دادهاند. ما این موضوع را به عنوان تغییری اساسی در نحوه مدیریت ذخایر ارزی تلقی میکنیم و انتظار نداریم که این روند در کوتاهمدت معکوس شود.»
آنها همچنین اشاره کردند که جریان ورودی به صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) با پشتوانه طلا "به طرز مثبتی غافلگیرکننده" بوده است و تقاضای مجدد سرمایهگذاران برای پوشش ریسک احتمالاً باعث این گسترش شده است، در حالی که دیدگاه خود را مبنی بر دو بار کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو ایالات متحده در سال جاری تکرار کردند.
تحلیلگران این بانک تصریح کردند: «در حالی که جریانهای ورودی و خروجی به صندوقهای ETF عموماً از سیاستهای نرخ بهره فدرال رزرو پیروی میکنند، تاریخ نشان میدهد که این جریانها میتوانند در دورههای طولانی عدم اطمینان اقتصاد کلان، مانند دوران همهگیری کووید-19، از این روند تبعیت نکرده و فراتر روند.»
به گفته او، در صورتی که افزایش تقاضا برای پوشش ریسک (Hedging) منجر به افزایش داراییهای ETF تا سطح اوج دوران همهگیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ شود، احتمال دارد قیمت طلا تا پایان سال جاری به ۳,۶۸۰ دلار در هر اونس برسد.
پی نوشت
شاخص PCE
شاخص بهای مخارج مصرف شخصی (PCE) یک شاخص اقتصادی کلیدی است که برای سنجش نرخ تورم در ایالات متحده به کار میرود. این شاخص، تغییرات قیمت کالاها و خدمات خریداری شده توسط مصرفکنندگان را در طول زمان ردیابی میکند. در ادامه به اهمیت این شاخص میپردازیم:
شاخصCore PCE: اقلام بیثباتی مانند مواد غذایی و انرژی را حذف میکند تا تصویر واضحتری از روندهای اصلی تورم ارائه دهد.
معیار ارجح فدرال رزرو: شاخص PCE به دقت توسط فدرال رزرو نظارت میشود تا تصمیمات سیاست پولی، مانند تعیین نرخ بهره، را هدایت کند.
بینشهای مربوط به مخارج مصرفکننده: این شاخص بازتابدهنده رفتار و الگوهای مخارج مصرفکننده است که برای درک سلامت اقتصادی بسیار مهم است.