تأثیر اقتصادی ۶۵ میلیارد دلاری پروژههای معدنی بریتیش کلمبیا کانادا
بر اساس گزارشی که روز پنجشنبه توسط انجمن معدن بریتیش کلمبیا (MABC) منتشر شد، مجموع ۲۷ پروژه معدنی با ارزش اقتصادی ۹۰ میلیارد دلار کانادا (معادل ۶۵ میلیارد دلار آمریکا) پتانسیل ایجاد منافع عمدهای برای استان بریتیش کلمبیا و کانادا را در زمانی که جهان با ناپایداریهای گسترده، رکود اقتصادی استان و چالشهای مالی روبرو است، دارند.
مطالعه تأثیر اقتصادی MABC در سال ۲۰۲۵
مطالعه مستقل تأثیر اقتصادی که توسط MABC انجام شده است، پتانسیل اقتصادی ۱۸ معدن پیشنهادی مواد معدنی حیاتی، شش معدن فلزات گرانبها و سه معدن زغالسنگ مورد استفاده در تولید فولاد را ارزیابی میکند. این مطالعه، ۲۷ پروژه معدنی را که در مراحل پیشرفته توسعه قرار دارند بررسی میکند که از این میان، ۲۱ پروژه جدید معدنی و شش پروژه مربوط به توسعه معادن موجود هستند.
ویژگیهای زیستمحیطی و اهمیت مواد معدنی تولید شده
تولیدکنندگان مواد معدنی در بریتیش کلمبیا از پایینترین میزان انتشار کربن در سطح جهان برخوردارند و از پیشگامان جهانی در تأمین مواد با تولید مسئولانه هستند که این مواد برای فناوریهایی مانند باتریهای خودروهای الکتریکی(EV)، گوشیهای هوشمند، دستگاههایMRI، توربینهای بادی و موتورهای جت ضروری میباشند.
نتایج اقتصادی کوتاهمدت و بلندمدت پروژهها
مطالعه نشان میدهد که تأثیر اقتصادی کوتاهمدت ساخت این پروژهها بیش از ۴۱ میلیارد دلار کانادا سرمایهگذاری را به همراه خواهد داشت که هزاران شغل ایجاد میکند و ۲۷ میلیارد دلار درآمد کارگری و بیش از ۱۲ میلیارد دلار درآمد مالیاتی تولید خواهد کرد. همچنین راه اندازی معادن منجر به خرید ۲۰ میلیارد دلار کالا و خدمات از تأمینکنندگان معدنی در سراسر استان میشود.
فعالیتهای عملیاتی این معادن طی چندین دهه میتواند به ۹۸۴ میلیارد دلار کانادا در فعالیت اقتصادی برسد.
اظهارات Michael Goehring، مدیرعامل MABC
Michael Goehring در بیانیهای اظهار داشت: بریتیش کلمبیا دارای مواد معدنی، فلزات گرانبها و زغالسنگ مورد نیاز جهان است. معدنکاری پتانسیل ایجاد موجی جدید از رشد اقتصادی را دارد؛ ایجاد اشتغال، تقویت جوامع محلی و جوامع بومی و تولید درآمد برای خدمات دولتی را فراهم میکند.
چالشهای پیش روی پروژههای معدنی در بریتیش کلمبیا
با این حال، پروژههای معدنی بریتیش کلمبیا با مشکلات عمده در زمینه تأیید مجوزها مواجه هستند. در سال گذشته، بخش اکتشاف استان بیش از ۶۰ پروژه مواد معدنی حیاتی داشت که منتظر دریافت مجوز بودند و این موضوع موجب ایجاد یک انباشت اقتصادی به ارزش ۳۸ میلیارد دلار کانادا (۲۷ میلیارد دلار آمریکا) شده است.
Michael Goehring تأکید کرد: بریتیش کلمبیا و کانادا باید اقدامات فوری و جسورانهای برای تثبیت حاکمیت اقتصادی خود در میانه اختلالهای جهانی در تجارت و احتمال تشدید جنگهای تجاری انجام دهند. تأخیرهای مداوم در اعطای مجوزها باید برطرف شوند تا توسعه بخش معدن تسریع یابد.
سرمایهگذاریهای صورت گرفته در زیرساختهای مواد معدنی حیاتی
در سال گذشته، کانادا و بریتیش کلمبیا سرمایهگذاریی به ارزش ۱۹۵ میلیون دلار کانادا (۱۴۲ میلیون دلار آمریکا) را در زیرساختهای مربوط به مواد معدنی حیاتی در شمال غرب استان بریتیش کلمبیا اعلام کردند تا توسعه و ایمنی در این منطقه تقویت شود.
اظهارات پایانی Michael Goehring
Michael Goehring افزود: توسعه مسئولانه منابع مواد معدنی حیاتی، فلزات گرانبها و زغالسنگ فولادسازی بریتیش کلمبیا میتواند آینده اقتصادی استان، تابآوری و رفاه بلندمدت آن را تضمین کند. وقت آن است که معادن بیشتری راه اندازی شوند.
تحلیل و جمعبندی
مطالعات و دادههای ارائه شده توسط Mining Association of British Columbia نشاندهنده پتانسیل بسیار بالای بخش معدن این استان برای تحول اقتصادی در سطح استانی و ملی است. پروژههای معدنی در مرحله توسعه پیشرفته، به ویژه پروژههای مربوط به مواد معدنی حیاتی و فلزات گرانبها، نه تنها ظرفیت ایجاد سرمایهگذاری خصوصی چند ده میلیارد دلاری و اشتغالزایی گسترده را دارند، بلکه به دلیل تامین مواد با کمترین رد پای کربنی، جایگاه ممتازی در چهارچوب توسعه پایدار و اقتصاد کمکربن جهانی برای خود ایجاد کردهاند.
اهمیت استراتژیک مواد معدنی بریتیش کلمبیا در تکنولوژیهای نوین نظیر خودروهای الکتریکی و انرژیهای تجدیدپذیر، توجه جهانی را به این استان جلب کرده است، اما تأخیرهای مربوط به فرآیندهای مجوزدهی بازدارندگی قابل توجهی در بهرهبرداری از این فرصتها ایجاد کرده است. این مشکلات، با توجه به حجم قابل توجه پروژههای منتظر مجوز و ارزش اقتصادی معوق آنها، نیازمند اقدامات سریع و هماهنگ در سطح دولتی است.
از سوی دیگر، سرمایهگذاریهای انجام شده در زیرساختهای حیاتی، به ویژه در حوزه حملونقل و ایمنی، نشان میدهد که دولتهای فدرال و استانی به اهمیت توسعه بخش معدن آگاه بوده و در جهت تسهیل فعالیتهای اقتصادی تاثیرگذار گام برمیدارند.
برای تحلیلگران بازار کامودیتی، این گزارش نشانهای از تداوم تقاضا و عرضه احتمالی معادن مهم در منطقهای با ثبات سیاسی و تمرکز بر مسئولیتهای زیستمحیطی است. این سرمایهگذاریها میتوانند نقطه قوتی برای کاهش وابستگی بازارهای جهانی به منابع تمرکز یافته در مناطق پرریسک و موجب تعمیق زنجیره تأمین مواد معدنی حیاتی در آمریکای شمالی شوند.
در عین حال، تسریع فرآیندهای مجوزدهی و بهبود نظام مقررات میتواند عاملی کلیدی در افزایش رقابتپذیری پروژههای بریتیش کلمبیا در مقایسه با سایر مناطق معدنی پیشرفته در جهان باشد. به طور کلی، این شرایط یک فرصت بیبدیل برای فعالان و سرمایهگذاران بازار کامودیتی است که با دقت شرایط سیاسی-اقتصادی، زیرساختها و چارچوبهای قانونی منطقه را پایش کرده و در پروژههای با چشمانداز بلندمدت سرمایهگذاری نمایند.