تمایل به ریسک در پی امیدواری مبنی بر کاهش تنشها میان ایالات متحده و چین، منجر به کاهش بهای طلا شد
بهای طلا روز جمعه و در پی افزایش تمایل به ریسک ناشی از نشانههای احتمالی کاهش تنش در منازعه تجاری شدید میان ایالات متحده و چین، کاهش یافت، هرچند که کماکان مسیر مشخصی به سوی حصول یک توافق تجاری به چشم نمیخورد.
قیمت نقدی طلا ۲.۱ درصد کاهش یافت و به ۳۲۷۷.۲۹ دلار در هر اونس رسید، در حالی که قیمت معاملات آتی طلا با سررسید ژوئن ۱.۹ درصد کاهش یافت و به ۳۲۸۶.۶۷ دلار در هر اونس رسید.
افت بهای طلا از اوج بیسابقه
کاهش بهای فلز زرد در روز جمعه در حالی به وقوع پیوست که بلومبرگ گزارش داد چین در میانه افزایش نگرانیها پیرامون هزینههای اقتصادی ناشی از جنگ تجاری، در حال بررسی معافیت برخی از کالاهای ایالات متحده از تعرفههای ۱۲۵ درصدی خود میباشد.
چنین اقدامی میتواند نمایانگر کاهش سطح تنش در این منازعه بوده و همچنین میتواند اقدامات آشتیجویانه بیشتری را از جانب واشنگتن به همراه داشته باشد.
گزارش بلومبرگ درست پس از آن منتشر شد که رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، ادعا کرد دولت او در حال انجام برخی مذاکرات با چین است، اگرچه پکن عمدتاً انجام مذاکرات تجاری را تکذیب کرد.
با این حال، بازارها از چشمانداز کاهش تنشها استقبال کردند، که تقاضای پناهگاه امن برای طلا را تضعیف کرد و موجب حرکت سرمایه به سوی داراییهای با ریسک بالاتر، به ویژه سهام، شد.
ترامپ در اوایل این هفته اشاره کرده بود که ممکن است در نهایت تعرفهها بر چین را کاهش دهد، و رئیسجمهور ایالات متحده روز جمعه گفت که ایالات متحده به یک توافق تعرفهای با ژاپن بسیار نزدیک شده است.
سایر فلزات گرانبها نیز روز جمعه با بهبود ارزش دلار از پایینترین سطح سه ساله خود، کاهش یافتند.
قیمت معاملات آتی پلاتین ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۹۷۲.۴۵ دلار در هر اونس رسید، در حالی که قیمت معاملات آتی نقره ۱.۸ درصد کاهش یافت و به ۳۲.۸۸۵ دلار در هر اونس رسید.
در میان فلزات صنعتی، قیمت مس روز جمعه کاهش یافت اما برای سومین هفته متوالی در مسیر افزایش قرار داشت و روند بهبودی از زیانهای شدید ثبتشده در ماه مارس را ادامه داد.
قیمت معاملات آتی مس مبنا در بورس فلزات لندن ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۹۳۸۱.۰۰ دلار در هر تن رسید، در حالی که قیمت معاملات آتی مس در ایالات متحده ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۴.۸۱۷۰ دلار در هر پوند رسید. اما هر دو قرارداد در این هفته حدود ۱.۵ درصد افزایش داشتند و سومین هفته متوالی سوددهی خود را ثبت کردند.
علیرغم سودهای اخیر، قیمت مس همچنان به مراتب پایینتر از اوجهای ثبتشده در اوایل سال جاری معامله میشد، زیرا نگرانیها از تأثیر جنگ تجاری بر تقاضا در بزرگترین واردکننده، چین، موجب تضعیف احساسات نسبت به این فلز سرخ شده بود.
اما معاملات آتی مس در ایالات متحده به دلیل شرطبندیها بر اینکه تعرفههای ترامپ عرضه فیزیکی مس در این کشور را بیشتر محدود خواهد کرد، افزایش یافته بود.
اکنون تمرکز بر دادههای شاخص مدیران خرید کلیدی چین است که قرار است هفته آینده منتشر شود و نشانههای بیشتری در مورد بزرگترین واردکننده مس جهان ارائه دهد.