فناوریهای نوین محیط کار، معادن را ایمنتر میسازند
دسته فناوریهای «آینده کار» به ویژه در حوزه اتوماسیون، از طریق حذف نیروی انسانی از مشاغل خطرناک، منجر به بهبود ایمنی در معادن میشود.
فناوریهای مربوط به آیندهی کار، که شامل دستههای بصری سازی، اتوماسیون، تفسیر، همکاری و اتصال میشوند، نقش بسزایی در بهبود ایمنی در صنعت معدن ایفا میکنند.
گزارش «آینده کار در معدن» شرکت GlobalData تصریح میکند که اتوماسیون، بهویژه با دور کردن کارکنان از موقعیتهای شغلی پرخطر، به بهبود ایمنی معادن کمک شایانی مینماید.
فعالیت در بخش معدن مستلزم استفاده از تجهیزات اتوماتیک در تمام مراحل فرآیند استخراج است و در حال حاضر نیز چنین است. در ادامه توضیح میدهد: تجهیزات اتوماتیک یا کنترل از راه دور میتوانند چالهای انفجاری را بدون دخالت انسانی حفر کنند. کامیونهای خودران قادرند سنگ معدن را از معادن به تاسیسات فرآوری منتقل کنند و قطارهای خودگردان نیز میتوانند محصول نهایی را به بنادر در صدها کیلومتر دورتر حمل نمایند.
گزارش مذکور تصریح میکند که فناوریهای اتوماسیون، نظیر پهپادها، سامانههای حمل و نقل خودکار(AHS)، تجهیزات معدنی خودگردان یا کنترل از راه دور و رباتها، به منظور ارتقای سطح بهرهوری و ایمنی، در حال حاضر در این صنعت به کار گرفته میشوند.
در این گزارش تصریح شده است: این فناوریها با کاهش مدت زمان حضور کارگران در محیطهای پرخطر، نه تنها در بلندمدت موجب کاهش هزینهها میشوند، بلکه از بروز سوانح کاری نیز جلوگیری میکنند. سامانههای حمل و نقل خودکار (AHS) با حذف خطای انسانی و خستگی ناشی از آن در انتقال مواد معدنی، از طریق ایجاد دسترسی دائمی، بهرهوری را افزایش میدهند. فناوری چاپ سه بعدی به شرکتهای معدنی این امکان را میدهد تا تجهیزات، از جمله لوازم ایمنی فردی را چاپ کرده و از مدیریت کارآمدتر موجودی کالا در نزدیکی محل کار پشتیبانی کنند.
تاثیر اتوماسیون به شکل رباتیک بر ایمنی در داخل صنعت مورد توجه قرار گرفته است. این گزارش به یک نظرسنجی از GlobalData اشاره دارد که نشان میدهد 36 درصد از کارشناسان صنعت معدن بر این باورند که رباتیک بیشترین تاثیر را بر ایمنی خواهد داشت. تنها "بهبود بهرهوری" با 37 درصد به عنوان یک تاثیر بزرگتر در نظر گرفته شده است.
در بخش دیگری از گزارش ذکر شده است که شبیهسازی نیز با ایجاد محیطهای کاری خطرناک به صورت واقعگرایانه برای آموزش و آمادگی، در بهبود ایمنی نقش دارد.
این گزارش میافزاید: مدلهای دوقلوی دیجیتال معادن به شرکتها کمک میکنند تا روشهای جدید را آزمایش کرده و برنامهریزیهای زمانی را انجام دهند، ضمن اینکه امکان نگهداری و تعمیرات پیشبینانه را فراهم میکنند و در نهایت فرآیند کلی معدنکاری را بهینه میسازند. بسترهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی امکان شبیهسازیهای بصری واقعگرایانهتری را ایجاد میکنند و در نتیجه، کارگرانی خواهیم داشت که برای مواجهه با سناریوهای اضطراری، مانند ریزش معادن و اختلالات عملکردی، آمادگی بیشتری دارند.
Aidan Knight، تحلیلگر ارشد GlobalData و نویسنده گزارش «آینده کار در معدن» این شرکت، در این باره گفت: طی سی سال گذشته، بخش معدن گامهای بلندی در راستای بهبود تدابیر ایمنی برداشته است. با وجود این پیشرفتها، این صنعت همچنان خطرات قابل توجهی را به همراه دارد و به تشدید کمبود مهارتهای مورد نیاز منجر میشود.
چهارچوب "آینده کار" ما، فناوریهایی را مشخص میسازد که قرار است به طور قابل توجهی سوابق ایمنی را بهبود بخشیده و جذابیت این صنعت را برای کارمندان بالقوه افزایش دهند. ادغام اتوماسیون صنعتی، از جمله حمل و نقل خودکار و اتوماسیون جریان کار، این پتانسیل را دارد که به میزان قابل توجهی میزان قرار گرفتن کارگران در معرض شرایط خطرناک را کاهش دهد. علاوه بر این، پیادهسازی فناوریهای پوشیدنی، امکان پایش وضعیت سلامتی و میزان خستگی کارکنان را به صورت بلادرنگ فراهم میکند.
نایت افزود که سرمایهگذاری در فناوریهای آینده کار، نه تنها ایمنی را برای شرکتهای معدنی بهبود میبخشد، بلکه به آنها کمک میکند تا مزیت رقابتی خود را حفظ کنند.